+3 oy
137 gösterim
Bilim kurgu hikayeleri kategorisinde (25,380 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Güneşli bir gündü, ama hava çok güzeldi...
Tren istasyonunda herkes trenin gelmesini bekliyorlardı. Kalabalığın içinde tatile gitmek için toplanmış bir grup gençler de vardı.
Bu istasyonda çayhane, restoran, gazete dükkanları, başka da çok çeşit dükkanlar vardı, anlıcağınız çok yoğun bir istasyondu. Trenin geldiğini duyduran anons gelince istasyondaki herkes telaşla trene bindiler. Bir grup gençler treni büyük bir gürültüyle karşıladılar ve kimse binmeden önce koşarak trene bindiler, önceden rezerve edilmiş koltuklarında oturdular. Boş koltuklar doldu ve tren gideceğini duydurmak için ıslık çaldı. O anda yaşlı adam ve 15 yaşlarında bir genç tren gitmeden önce yetişebildiler. Onlar bindikten sonra tren harekete geçti. Yaşlı amca ve genç oğlu önceden söylediğim bir grup gençlerin yanına yakın bir yerde oturdular. Genç oğlan herşeyi gördüğü için çok mutluydu. Babasına: "Baba bak, tren hareket edince dışardaki gördüğümüz şeyler ise onun tersine gidiyor" diye heyecanla söyledi. Babası oğluna gülümsedi ve kafasını salladı. Tren hızlanınca oğlan yine bağırarak: "Baba ağaçlar yeşil ve hızlıca geri gidiyorlar". "Evet canım" diye babası oğluna yanıt verdi.
Genç oğlan tıpkı küçük çocuklar gibi herşeyi büyük bir heyecanla seyrediyor, trenle yolculuğun tadını çıkarıyordu. O anda meyve satıcısı portakal ve elmalarla yanından geçti. Genç babasına elma yemek istediğini söyledi. Yaşlı amca oğluna elma satın aldı. "Elmaların rengi tadından da güzel görünüyor. Bu rengi çok seviyorum" dedi genç. Grup gençler oğlanın her bir hareketlerini başından beri gözetliyordular. Sonunda dayanamayarak yaşlı amca'ya "Oğlunun bir sorunu mu var? Neden bunun gibi garip davranıyor?" diye sordular.
"Benim oğlum kör doğdu. Ancak birkaç gün önce ameliyat oldu ve görme gücünü kazandı. O ilk defa hayattaki çeşitli şeyleri kendi gözleriyle görebiliyor" diye yanıt verdi yaşlı adam. Gençler ise söyledikleri için kendilerinden çok utandılar ve onlardan özür dilediler.

Not: Konuşmadan önce düşün!

Yorumunuz

Fotoğraf yükle:

Önizleme:

Görüntülenecek adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
İstenmeyen Reklam Koruması:
Üç artı iki = kaç eder? Rakamla yazınız
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 yorum

+1 oy
(369,790 puan) tarafından
Yazdığın hikaye çok güzel ve anlamlı olmuş 

7,263 Hikayeler

26,818 Yorum

21,291 Alt Yorum

17,072 kullanıcı

43 Online Users
0 Member 43 Guest
Today Visits : 2206
Yesterday Visits : 13667
Total Visits : 18828834
...